Blog

El projecte del pa a P4

Comencem amb uns versos de Miquel Martí i Pol:

El pa torrat i la mantega
solen anar sovint plegats
i ens els mengem de bona gana,
molt més si són ben ensucrats.
Visiteu la pàgina especial dels nens de P4

Aquest mes de març, els nens i nenes de P4 han iniciat el seu projecte intercurricular. Han escollit estudiar el pa. Volen conèixer els seus ingredients, el seu procés d’elaboració, volen manipular-lo, volen saber com elaborar-lo i també… voldran tastar-lo!

El projecte ha començat a l’aula aprenent uns versos del poeta Miquel Martí i Pol i elaborant pa amb mantega. Properament, els pares dels alumnes participaran en el projecte acudint a l’escola a compartir els seus coneixements amb els alumnes i també es faran altres activitats.

En aquesta primera actualització de l’11 de març podeu veure algunes imatges del deliciós taller de pa amb mantega. Properament, en aquesta mateixa pàgina, a mida que el projecte vagi avançant, hi trobareu més actualitzacions.
“El pa torrat i la mantega solen anar sovint plegats…”

Dies més tard, les mares d’en Kio i d’en Pau han fet de mestres a l’escola. Ens han ensenyat a fer pa a la panificadora. Els nens han escoltat, han observat, han olorat, han preguntat, han tocat i… per fi se l’han menjat. Quin berenar més bo!

Alguns alumnes, i les seves famílies, han decidit posar les mans a la massa a casa seva. A la fotografia d’aquí al costat podeu veure en Kamran fent pa argelí.

I en l’enllaç que us posem a continuació podeu veure el vídeo que ens han enviat els germans Sam i Max:

VÍDEO MAX I SAM – FEM PA A CASA

La família d’en Kio ha fet un pa de panses a casa seva boníssim i l’ha volgut compartir amb tots els altres nens i nenes de P4. Mmmmm, deliciòs!
Taller: Pasta de sal i farina.

Dies més tard, a l’escola els alumnes s’han arromangat i han fet aquest taller barrejant farina, aigua i sal. Quines “barretes de pa” més boniques els han sortit… que en uns imants ben originals han convertit.

Sortida a l’obrador.

La classe de les formigues han anat al forn de pa “Santa Eulàlia” de Sarrià, a fer uns cargols de pa, que en Josep el forner, els ha preparat. Amassa per aquí, estira per allà, ben enfarinats han quedat.
Les mares de la Clara i d’en Roger els han acompanyat i amb la pala de forner també han treballat.

Feu clic a la fotografia superior per veure una àmplia galeria d’imatges de l’emocionant visita a l’obrador.