Blog

Caixes de Recerca, aprenentatge significatiu

Els alumnes de 5è i 6è estudien l’àrea de Coneixement del Medi a la classe de Science en anglès i també ho fan dues tardes a la setmana, en català, castellà i anglès, utilitzant una nova metodologia d’aprenentatge que anomenem “Caixes de Recerca”.

Cada petit grup de nois i noies troben el material que necessiten dins de cada caixa i també hi troben eines que els ajuden a planificar bé la feina i els orienten per fer la investigació.

Els professors supervisen la feina dels alumnes i els ajuden, però els donen autonomia, de manera que fins i tot quan no hi ha un mestre al seu costat tots els alumnes segueixen concentrats en les seves tasques i avançant en el projecte. L’alumne, treballant en petit grup, gestiona el seu procés d’aprenentatge i el mestre l’acompanya en la seva recerca.

Veieu els vídeos en els quals els propis nois i noies ens expliquen com funciona aquesta metodologia d’aprenentatge.

Las siete maravillas del mundo. La globalització. Matter and materials. L’edat mitjana. Trivianimales. Inventions. Desastres naturals. Renewable energy. La volta al món en 80 dies.

En el següent vídeo la Paola ens explica quantes caixes hi ha i ens n’ensenya algunes:

 

Ara, en Josep ens explica el contingut de les caixes: tasques per fer investigació i reptes que cal assolir.

 

Finalment, en Jan ens explica com s’organitza cada grup per fer bé la feina: temporització, planificació… i com ells mateixos avaluen el seu treball a cada sessió i al final del projecte.

 

Al llarg d’aquest curs, els alumnes ens explicaran (ho podreu veure al nostre web) algunes caixes i què han après amb aquesta motivadora metodologia d’aprenentatge.